Ármány, szenvedély és harc a keresztes hadjáratok korában
-20%
1274-et írunk. Akkon megerősített városában, a keresztesek legutolsó nagyobb, palesztinai erődjében epikus konfliktus kezd kibontakozni.
Will Campbell templomos lovagot harcra képezték ki, ám a Testvériség néven ismert rejtélyes csoport tagjaként a béke embere is. Az évek óta tartó vérontás után a Testvériség segített megkötni a fegyverszünetet a keresztények és a muszlimok között. Will azonban attól tart, hogy elárulták őket. Edward angol király - egykori patrónusuk - ígéretet tett a pápának egy új keresztes hadjárat indítására, míg Akkonban még nagyobb fenyegetés kezd kibontakozni. Egy nyugati kereskedőkből álló titkos társaság, ami vagyonokat keres a rabszolga- és fegyverkereskedelemből, borzalmas tervet eszelt ki az ellenségeskedés ismételt felszítására Palesztinában.
Időközben Bajbarsz szultán Egyiptomban hatalmi harcokba bonyolódik. Legidősebb fia, a trónörökös belekeveredik a szultán jövendőmondója, Khadir ármánykodásaiba. Míg Bajbarsz a Mongol Birodalmat akarja egyszer és mindenkorra szétzúzni, addig Khadir és mások a keresztényekkel szeretnének végezni. Most, hogy a szultán fia is a saját családja ellen szövetkezik, feltépődnek a keresztes háborúk okozta régi sebek, és hamar újak is keletkeznek.
A közelgő háború árnyékában Will kétségbeesetten vívódik templomos esküje, a Testvériségben titokban betöltött szerepe és az Elwennel - a lánnyal, akit szeret, de nem vehet feleségül - szembeni kötelessége között. Amikor Edward király küldetésével régi barátja és ellensége, Garin de Lyons a Szentföldre érkezik, Will élete megállíthatatlanul kezd sodródni a káosz és pusztulás felé.
A hadjárat bámulatos leíróerejű, merész és feszített tempójú, felejthetetlen szereplőket vonultat fel Keletről és Nyugatról, a társadalom legalsó és legfelső rétegeiből, akik mind a történelem legdrámaibb pillanatai felé törtetnek.
Ár: 1 999 Ft    
Megtakarítás: 500 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Nem rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

860 g

Méret:

167 x 236 x 41

Oldal:

464 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött védőborítóva

ISBN:

9634261223

Kiadó:

Gold Book

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A hadjárat

Eredeti ár:

2 499 Ft (megtakarítás: 500 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek