-20%
"Majd meghalhatsz, ha az adósságodat kifizeted."

Joel Raento finn drámaíró és ismert előadó sok pénzt keres az elit froclizásával, s ha csak teheti, tengelyt is akaszt velük. Ám meglepi az identitáskrízis, s úgy érzi, profi humanista pályája véget ért, nem lesznek kész gondolatok, nem vállal többé nyilvános szerepléseket, és befejezi a burzsujok szidását, mert elege van az emberek ostobaságából.

Elvonul egy francia kisvárosba, Aronville-be, hogy a platánfák árnyékában ánizspálinkát kortyolgatva kedvenc francia írója, Gustave Flaubert regényeibe mélyedhessen. Itt ismerkedik meg Marcel Daigneault-val, egy volt tanárral, aki szállítási vállalkozóként keresi kenyerét, s arra kényszerül, hogy egy bűnbanda megrendelésére Kelet-Európából és Nyugat-Afrikából származó, eddig feketén dolgozó, de jó életről, apró dolgokból meríthető boldogságról s a lehetőségek honáról, Amerikáról álmodozó, fiatal nőket szállítson jó áruként, értékes rakományként a Le Havre-i kikötőbe. A két férfit a stílus, a méltóság utáni nosztalgia és a múlt idők klasszikusai iránti hódolat fűzi össze, miközben a háttérben a CNN ontja a híreit a kultúrák összecsapásáról, a terrorizmusról, a gazdasági válságról, az emberkereskedelemről.
A kivédhetetlen bonyodalmak közepette azonban Joel és Marcel tanulnak valami nagyon fontosat saját magukról, "a gyűlölet nehézségeiről" és a barátságról, s legfőképp az emberek azon képességéről, hogy a legkegyetlenebb körülmények között is képesek arra, hogy jót cselekedjenek.

Tommi Melender 1968-ban született a dél-finnországi Espoo-ban, de a kilencvenes évektől kezdve több ízben hosszú hónapokat töltött Franciaországban, amelyhez nem csupán az inspiráló környezet, hanem irodalma okán is vonzódik.
Első könyve az "Ittlét vagy álom" című versgyűjtemény 1989-ben látott napvilágot, melyet még három verseskötet követett. "A francia barát" mellett két regény és két esszékötet is jelzi az egyéni hangot az intellektuális értékekkel ötvöző író sokoldalúságát.
Ár: 2 160 Ft    
Megtakarítás: 540 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

200 g

Méret:

102 x 185 x 19

Oldal:

296 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9630793704

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A francia barát

Eredeti ár:

2 700 Ft (megtakarítás: 540 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek