A W. Tamás ügyirat
-20%
Rejtélyes körülmények között, egy rendőrautóban meghal Wallasz Tamás vállalkozó, az Afrikában tevékenykedő Donating Hand segélyszervezet vezetője.
Az üzletembert először humanitárius akciói kapcsán emlegette a sajtó, majd az újonnan induló Turul légitársaság megmentőjeként tűnt fel a médiában, de több szálon kötődik a legnagyobb ellenzéki párt alelnökének botrányához is. Wallasz a hatóságoknak beszámolt arról, hogy segítségével rejtegetett százmilliókat a baloldali Selvéci Roland és tőle származik a párt alelnök hamis afrikai útlevele is. Miközben információkat szolgáltat a politikusról a rendőrségnek, kétes gazdasági ügyletei miatt ő maga is gyanúsítottá válik.
Halála után a Nemzeti Nyomozó Iroda két munkatársa - a rendelkezési állományból visszarendelt veterán Kapuváry alezredes és a fiatal Komjáthy hadnagy - kapja a feladatot, hogy lezárja a Wallasz aktát. Az ügyet néhány nap után elveszi tőlük a Központi Nyomozó Főügyészség. Rövid nyomozásuk során azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a férfi nem volt más, mint egy pókhálón rángatott hiú báb és a háttérben most is, mint mindig egy nő áll.
A Fekete özvegy nem szokványos bűnügyi történet. Messze túlmutat a krimi műfaján, beavatja az olvasót a magyar szürkegazdaság valóságába amelyet itt-ott átsző a politikai érdek.

A regény egymástól részben független, megtörtént eseményeken alapul. A történet szereplői, hasonlóan a regényben elhangzott párbeszédekhez, az írói fantázia szüleményei. A jelen eseményeivel és ezen események szereplőivel való mindennemű hasonlóság kizárólag a véletlen műve!
Ár: 3 192 Ft    
Megtakarítás: 798 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

g

Méret:

125 x 200 x 19

Oldal:

oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9631200010

Kategória:

Dokumentumregény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A Fekete Özvegy

Eredeti ár:

3 990 Ft (megtakarítás: 798 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek