-0%
Első mondat:
"Az áttetsző rózsaszín nejlonnal bevont vaslánc ragyogó kigyóként tükröződik a vasúti fülke ablakában, amely mögött a jelzőfények előbb rubin és smaragd ponttá zsugorodnak, majd elmerülnek a forró, párás júliusi éjszakában."

A vékonydongájú, szemüveges Muo freudista pszichoanalitikus. Húsz év után tér haza Franciaországból Kínába, hogy kiszabadítsa politikai okokból bebörtönzött plátói szerelmét, Öreg Hold Vulkánját. Titkos zsebében rejtegetett dollárjai azonban mit sem érnek, a félelmetes Di bírónak nem pénz kell, hanem egy szűzlány.

Muo Don Quijote-ien búsképű, vándor álomfejtőként vág neki szűzlánykeresőben az útnak, kezdődhet az abszurd road movie. Különös hőse vonaton, biciklin és gyalog járja be az országot, és Kína lassan feltárul előttünk. Kína, ahogyan még soha nem láttuk, Kína, a mégis furcsán ismerős: költői és mocskos, földhözragadt és éteri, titokzatos és röhejesen kiszámítható. Vándorútja során Muo lassan mindent elveszít, egyik bajból a másikba kerül, ám közben egyre mélyebbre hatol önmagába, és a szabadság soha nem sejtett dimenzióit fedezi fel.

Dai Sijie - akinek első könyve, a magyarul is megjelent Balzac és a kis kínai varrólány hatalmas nemzetközi sikert aratott - ezúttal is igazi meglepetéssel rukkolt elő: új regénye bölcs és érzéki, ironikus és könnyed olvasmány. (16/4)
Ár: 1 500 Ft    
Megtakarítás: 0 Ft, azaz 0 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

400 g

Méret:

-

Oldal:

298 oldal

Kötésmód:

CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS

ISBN:

963078159X

Kategória:

Irodalom

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A Di-komlekszus

Eredeti ár:

1 500 Ft (megtakarítás: 0 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek