Betsy Balcombe emlékirata Napóleonról Szent Ilona szigetén
-20%
A kis Elizabeth Balcombe a barátoknak és rokonoknak csak Betsy, szörnyen unalmasnak találta az életet Szent Ilona távoli szigetén.
Szürke hétköznapok peregtek Balcombe-ék faházában James Town peremén, mígnem 1815 januárjában mindent megváltoztatott egy különleges vendég érkezése. Bonaparte Napóleon szállt partra a szigeten; nemrég még Európa ura, most száműzött fogoly. Balcombe-ék, a többi szigetlakóval egyetemben, megdöbbenéssel fogadták a hírt. Hát még amikor Napóleonnak megtetszett a villájuk, a "Csipkebokor" és hozzájuk költözött. Betsy hamarosan leküzdötte elfogódottságát, hogy egy császárral él egy fedél alatt, és jó barátságba került vele.

A kor szokásához híven megörökítette az évődő beszélgetéseket, amelyet a világ leghíresebb rabjával töltött. Az eredmény ez az egyedülálló emlékirat, amely egy szinte hihetetlen történetről ad számot kimerítő részletességgel. Így társalgott, játszott, évődött és barátkozott egy koraérett, szerelmes kamaszlány és a császár Szent Ilona zord sziklaszigetén a száműzetés nehéz évei során.

A szépen illusztrált kötet új életre kelti az érdekfeszítő igaz történetet.
Ár: 1 992 Ft    
Megtakarítás: 498 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

210 g

Méret:

125 x 193 x 16

Oldal:

196 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9636896041

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

A császár kis barátnéja

Eredeti ár:

2 490 Ft (megtakarítás: 498 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek