-20%
Vajon lehetséges, hogy az emberi civilizáció fejlődése az ősidőkben idegen lények beavatkozás nyomán indult el?
És ha igen, mi lehetett a célja ezeknek az idegeneknek?
A 21. század űrhajósai a Naprendszer felfedezése során földönkívüliek nyomaira bukkannak, melyek egészen új megvilágításba helyezhetik Földünk történelmét. Expedíció indul tehát az óriásbolygók felé, hogy megválaszolja a kérdéseket, de amit ott talál, az a legfantasztikusab elképzeléseket is felülmúlja.

Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick 1964-ben elhatározta, hogy elkészíti minden idők legjobb SF-filmjét. Négyévi munkával valósult meg a 2001. Űrodisszeia, és ma már bátran állíthatjuk, hogy a végeredmény mérföldkő lett a zsáner történetében. És Clarke "melléktermékként" íródott regénye is bekerült a klasszikusok panteonjába. A legismertebb SF-könyvek között tartják számon. Később három folytatása született, s a sorozat - méltán - legendává vált a maga nemében.

Ezt a legendát most új kiadásban adjuk az olvasók kezébe, megőrízve Göncz Árpád eredeti, veretes fordítását, de olyan különleges plusz tartalmakkal kiegészítve, amelyek most jelennek meg először magyarul: egy megemlékezéssel, egy, az ezredfordulóra készült előszóval, valamint a regény egyik forrásnovellájával, a Hajnali találkozással!

"Tele költészettel, tudományos képzelőerővel és tipikus clarke-i iróniával." (New Yorker)

"Káprázatos...szívszorító...próbára teszi az elmét." (Time Magazine)
Ár: 2 632 Ft    
Megtakarítás: 658 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

250 g

Méret:

125 x 205 x 17

Oldal:

264 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

6155508073

Kategória:

Sci-fi

Sorozat:

-

Eredeti cím:

2001 Űrodisszeia

Eredeti ár:

3 290 Ft (megtakarítás: 658 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek