-20%
Észak-Norvégia, az 1800-as évek közepe. Dina Gronelv sorsa megpecsételődik, amikor gyermekkorában egy tragikus baleset során saját édesanyja halálát okozza. Fájdalmában és dühében apja egy tanyára száműzi, ahol nem részesül megfelelő nevelésben, ezért évekkel később teljesen elvadulva tér vissza a családi birtokra. Apja barátját, Jacobot azonban megbabonázza a lány ellenállhatatlan erotikus kisugárzása. Az öntörvényű és különc Dina tizenhat évesen férjhez megy a nála jóval idősebb férfihoz, aki azonban rejtélyes körülmények között nem sokkal később meghal. Az újabb tragédia után Dina megnémul, de gyermeke születése visszahozza az életbe, és hamarosan a gazdaság irányítását is kezébe veszi.
A Dinából áradó nyers erő mindenkire hatással van: vágyai és ösztönei irányítják, de igazságot tesz a körülötte élők között. Már érett nőként ismeri meg az orosz utazót, Leo Zsukovszkijt, akibe életében először szerelmes lesz. Vajon megtalálja-e végre a boldogságot?

Herbjorg Wassmo, a világszerte ismert norvég írónő borongós hangulatú prózája a 19. századi Norvégia komor, hideg tájaira és a lélek mélységeibe kalauzolja az olvasót. Letisztult stílusa és a költői szépségű részletek erős atmoszférát teremtve mesélik el hősnőjének nehéz sorsát, ám elbeszélése a túléléshez szükséges humort sem nélkülözi - ahogy a regénybeli vidék sötét égboltján is megjelenik időnként az északi fény.
Szívszorító és izgalmas történet egy gyermek traumájáról, az elnyomott női vágyakról és a kiteljesedés lehetőségeiről egy férfiak uralta világban.
Ár: 3 000 Ft    
Megtakarítás: 750 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

540 g

Méret:

138 x 213 x 35

Oldal:

576 oldal

Kötésmód:

ragasztott kartonált

ISBN:

9632445038

Kategória:

Regény

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Dina vagyok

Eredeti ár:

3 750 Ft (megtakarítás: 750 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek