A titkos főhadiszállás, ahonnan az angolok kivívták a győzelmet
-20%
"Innen fogom irányítani a háborút"- jelentette ki Winston Churcill, amikor 1940-ben szemügyre vette a háborús kabinet számára berendezett föld alatti szobákat. A miniszterelnök megtartotta a szavát: ezekből a szűkös helyiségekből fordította át a látszólag elkerülhetetlen vereséget a nácik felett aratott győzelemmé.
Az 1938-ban ideiglenes óvóhelyként létesített titkos szobák London szívében második otthonná váltak Churcill, a katonai vezérkar nagy része, valamint a polgári kiszolgáló személyzet számára, akiknek munkáját máig sem övezi méltó elismerés.
A térképszobából -ahonnan a három fegyvernem tisztjei a seregek és a konvojok műveleteit tervezték- a tanácsteremig a három fő párt politikai vezetői és a legfőbb katonai stratégák az ellenség következő lépéseit fürkészték, és megtervezték a túlélés lehetőségeit. A főhadiszállás lakói a nap huszonnégy órájában teljes titoktartás mellett dolgoztak és lassanként győzelemhez segítették Nagy-Britanniát.
Holmes elképesztő mennyiségű eredeti anyagból, többek között az ott dolgozó és gyakorlatilag ott élő emberek új, első kézből kapott beszámolóiból merítve vázolja fel a bunker történetét és az ott lakók életét.

Ár: 3 192 Ft    
Megtakarítás: 798 Ft, azaz 20 %

Állapot:

Rendelhető

Nyelv:

magyar

Súly:

580 g

Méret:

158 x 237 x 28

Oldal:

288 oldal

Kötésmód:

ragasztott kötött védőborítóva

ISBN:

9636894405

Kategória:

Történelem

Sorozat:

-

Eredeti cím:

Churchill bunkere

Eredeti ár:

3 990 Ft (megtakarítás: 798 Ft)
Legutóbb megtekintett könyvek